Lag-DM, torsdagar 3: jämna resultat men ingen uppflyttning för Manhem

På torsdagen spelades den tredje och sista ronden i Lag-DM:s klass II. Läget inför den var att samtliga lag stod på 2 poäng och dessutom på nästan samma partipoäng. Det kunde med andra ord, som man säger, gå hur som helst! Och det blev lika jämnt som tidigare ronder, så att Femman förlorade mot Kamraterna 2 med knappast möjliga siffror samtidigt som kamratenettan och Kålltorp spelade oavgjort. Jag gjorde mig förra veckan litet rolig över Kamraternas uttagningsprinciper med två jämnstarka lag, men vem kan i dag, efter att Kamraterna 2 vunnit serien och äntligen tagit upp klubben till sin rättmätiga plats i Lag-DM:s finrum, säga att metoden var fel?

Resultat, klass II: SS Manhem 5 – SK Kamraterna 2  3½-4½, Kålltorps SS – SK Kamraterna  4 – 4. Slutställning: SK Kamraterna 2  4/12, SK Kamraterna 3/12½,  Kålltorps SS 3/11½, SS Manhem 5  2/12.

Klass III spelades också, men blott med sin andra rond av tre. Vårt ungdomliga Sexan vann ganska enkelt mot Kamraterna 3, medan däremot Länsmansgården blev för svåra för Sjuan. Hisingslaget tornar upp sig som en möjlig slutsegrare, men än så länge återstår alltså en rond.

Resultat, klass III: SS Manhem 6 – SK Kamraterna 3  4 – 1, SS Manhem 7  – Länsmansgårdens SS  1½-3½. Länsmansgården toppar på 2/8½ före Sexan med 2/6, Sjuan med 2/4½ och Kamraterna 3 med 0/1 poäng.

Tabellen för klass II hittar du här och den för klass III här.