Lag-DM, torsdagar 2: Manhem 5 vann mot Kamraterna!

Klass II i Lag-DM:s torsdagsspel fick det kuriösa utfallet att de båda lagen som förlorade i inledningsronden vann mot sina motståndare. Det ur manhemsynvinkel mest intressanta var att Femman fick gå upp mot Kamraterna, det traditionella storlaget. Kamraterna har tillämpat den oortodoxa principen att ställa upp två jämnstarka lag, men var ändå högre rankade än de våra med ungefär 200 poängs marginal. Våra vänner i Kamraterna inledde också med att ta ledningen med 3 – 0, men inför en klentrogen publik segade sig manhemiterna tillbaka in i matchen. Efter ett tag stod det 3 – 3 och slutet på det hela blev att Femman vann med 3 – 5. Den hugade kan dra paralleller till idrottens värld.

Resultat, klass II: SK Kamraterna – SS Manhem 5  3 – 5, SK Kamraterna 2 – Kålltorps SS  5 – 3. Efter två ronder av tre toppar alltså SS Manhem 5 och SK Kamraterna med 2/8½ före SK Kamraterna 2 och Kålltorps SS med 2/7½. Det ser alltså ganska jämnt inför slutronden.

På torsdagen spelades också premiärronden av klass III, också den med i slutänden fyra deltagande lag. Två av Manhems lag är med i III:an tillsammans med Kamraterna 3 och Länsmansgården. I derbyt mellan Sexan och Sjuan vann den något äldre Sjuan mot den något yngre Sexa med knappa 3 – 2. Länsmansgården sopade rent mot Kamraterna 3, men två ronder återstår så det är tidigt att yttra sig än så länge.

Resultat, klass III: SS Manhem 6 – SS Manhem 7  2 – 3, SK Kamraterna 3 – Länsmansgårdens SS  0 – 5.

Tabellerna hittar du här.