Allsvenskan 4: Manhems lag håller ställningarna

Vårsäsongen för det allsvenska spelåret drog igång på söndagen med en omgång som haltade något. Ettan spelade sin match i december och härnäst blir det dubbelmöte i Lund mot Lunds ASK och Limhamns SK den 2 och 3 februari respektive. Spelhelgen var också lätt stympad genom att division 5 och 6 var spellediga denna gång. Division V spelar härnäst den 24 februari och division VI den 3 februari.

Lagen mellan 2 och 12 kämpade dock med sedvanligt gott humör och dessa elva lag skördade fyra vinster och fem förluster, medan två lag drabbade samman i ett derby.

I division I Västra tog Tvåan emot Alingsås och lyckades vinna med 4½-3½, samtidigt som serieledande Trean besegrade Mölndal med 5½-2½. I den ganska vackra tabellen toppar Trean med 8 och till en god tredjeplats har Tvåan svingat sig upp med det inledande nederlaget mot Trean som enda poängförlust.

En sargad Fyra reste till Falkenberg, men fick vända hem med 5 – 3 i baken. Laget ligger i mitten av division II:6. I granngruppen II:5 fick Femman sin första förlust i hemmamatchen mot svåra Lundby. 3 – 5 blev förlustsiffrorna även här, och i toppen kunde Tvåstadsallliansen slinka förbi. För Femman väntar i nästa rond tabelltrean Kärra och i sista ronden Tvåstadsallliansen. Däremellan väntar tabelljumbon Majorna 2.

I division III:7 vann Sexan borta mot Vaggeryd med 3½-4½, men Nian fick i gengäld känna på småländsk vrede då Värnamo vann med 2 – 6. Man kan ändå notera att den svåra ronden med två bortamatcher i Småland gav vinst i åtminstone den ena. Sexan är ett av fyra lag med 4 poäng, medan Nian sackar, ännu utan poäng.

I grupp III:6 blev tagen tuffa såtillvida att både Sjuan och Åttan hemmaförlorade med försmädliga 3½-4½, Sjuan mot Östra Skaraborgsalliansen 2 och Åttan mot Örgryte 2. Serien är jämn och våra lag ligger i det mittfältet med möjligheter både uppåt och nedåt.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I göteborgsseriens division IV vann Tian derbyt mot  Tolvan med 1 – 4, medan Elvan besegrade Kamraterna 4 med 3 – 2. Elvan leder serien med 7 poäng, en poäng före Tian. Mellan manhemlagen placerar sig Lundby 2.

Tabell för göteborgsseriens grupper hittar du genom att via samma länk som ovan klicka på Göteborg i vänstermarginalen.