Nordstan, dag 3: David Fendrich segrade i mästarmötet – premiär för Nordstadsraketen

Årets nordstadsdagar bjöd på en riktig premiär. Sedan ganska många dagar har ungdomens rallytävling Schack i Nordstan spelats på Nordstadstorget vid en senare tidpunkt och i Göteborgs Schackförbunds regi. Denna gång tyckte emellertid ungdomskommitténs flertal att det vore bättre att söka annan spelplats (och annan arrangör). Sagt och gjort, men detta innebar samtidigt att torget blev s.m.s. ledigt för en ungdomstävling. En sådan tillskapades i tämligen stor hast och blev i denna premiär knappast någon massiv deltagaranstormning, men all vår början bliver som bekant svår. Åtta ungdomar, varav sju ur Manhems led, ställde upp till ädel kamp med följande resultat.

Nordstadsraketen, äldre (1999-): 1. Gabriel Winsnes 7 (av 7), 2. Isak Storme, Lundby SS 6 3. Lycka Drakengren 4, 4. Alexander Ahlbäck 3, 5. Saga Drakengren 2 (5 delt.); yngre (2003-): 1. Filip Vlahovic 4, 2. Arvin Rasti 2, 3. Juni Drakengren 0 (3 delt.) poäng.

Ett tack skall riktas till Manhems och schackets välgörare Östra Nordstan, som ställde upp med priser för tävlingen.

Mycket liten schackspelare.

Nordstadsraketen samlade åtta detagare i remiären. uppifrån t.v. Saga Drakengren, Arvin Rasti, Lycka Drakengren och Alexander Ahlbäck, uppifrån t.h. Juni Drakengren, Isak Storme (Lundby SS), Fiip Vlahovic och Gabriel Winsnes (foto: Liliya Vlahovic).

I Manhems mästarmöte gör två elitspelare upp i ett envig om två 25-minuterspartier vid storbrädet. Årets mästarmöte stod mellan förstalagets David Fendrich och utmanaren Anders Pettersson, lagledare för klubbens andralag, tillika förbundskapten för landslaget. Efter två hårda partier drog förstalagaren David längsta strået, även om  Anders bjöd hårt motstånd och först på sluttampen fick ge sig.