Nordstan, dag 2: Joel Åkesson imponerade på nordstadsbesökarna i blinduppvisningen

Den andra av Manhems schackdagar på Nordstadstorget innebar inledningen av den knattecup , där tio av Manhems tioåringar gör upp på storbrädet i en cup. I en inledande kvartsfinal kunde Julius Rennerman Högenberg vinna båda partierna mot Ottilia Andersson och därmed gå vidare till semifinal. Eftersom startfältet rymde fem spelare gick övriga spelare direkt till semi.

En aktivitet som ofta tilldrar sig stor uppmärksamhet är uppvisningen i blindschack som i år liksom i fjol såg Joel Åkesson som framträdande artist. Joels fyra första motståndare förmådde inte bjuda mästaren något hårdare motstånd, men i det femte och sista partiet ställdes han mot medlemmen sedan ett år Oscar Wellenstam. Detta blev en knallhård fight som varade ända tills materialet var helt slut på brädet, en  drabbning som båda spelarna hade all heder av!