Junioravslutning för klubbens träningsgrupper

Den 13 december hölls juniorernas traditionella julavslutning för de allra flesta träningsgrupperna. Programmet inrymde denna gång den gamla godingen Stjärngossesimultan, en lagledarsimultan där lagledarna iförs en stjärngossestrut som sedan pyntas med guldstjärnor i proportion mot mängden av egna poäng. 27 barn och ungdomar fanns på plats och bildade fyra lag.

Den inledande grenen var köblixten, där deltagarna mötte varandra huller om buller. Bäste man blev Olof Sanchez med sex vinster. Han följdes av fyrapoängarna Ossian Jansson och Love Troberg Eskola. Årets tipstävling, som var en favorit i repris som satt myror i huvudet på knattar redan 1995, men också 2000. Också här visade Olof Sanchez och Ossian Jansson framfötterna med maximala tretton rätt.

Grenen stjärngossesimultan spelades med elitspelare som simultangivare. Johannes Aira erövrade 17 poäng, vilket var mest. Dock tog Mats Welin goda 16½ poäng, vilket inte heller går av för hackor. Starka simultangivare + ganska små lag = hög vinstprocent för stjärngossarna.

Det avslutande tomteschacket blev som vanlig avgörande. Den uppsatta pristårtan sporrade deltagarna till stordåd och störst stordåd svarade  Torsk med röda prickar för i en gren som var ganska jämn och som inte omkullkastade den lagordning som dittills hade rått i tävlingen.

Resultat: Torsk med röda prickar (Joel Åkesson, Ossian Jansson, Vilhelm Rosengren-Svensson, Wilhelm Xi Liadal, Farzam Gardeshzadeh, Johanna Nabbing, Alexander Cato och Juni Drakengren) 257½, Wasabi (Mats Welin, Olof Sanchez, Gösta Larsson, Simon Andersson, Alexander Ahlbäck, Frey Blanquer, Melker Olsson och Diego Andres) 238½, I dag är det fredag (Johannes Aira, Love Troberg Eskola, Gabriel Winsnes, Lycka Drakengren, Loa Strandberg, Filip Vlahovic  och Julius Vogel) 227 och Fullkorn (Harald Berggren Torell, Simon Torell, Carl Gustafsson Wold, Saga Drakengren, Marcus Öjebrink, Julius Rennerman Högenberg, Arvin Rasti och Jack Gardiner) 203½ poäng.

Vid avslutningen genomfördes också prisutdelningar för poängligorna i höstens träningsgrupper:

Måndagar/Richard Nilsson: 1. Filip Vlahovic 11, 2. Teodor Sjögren och Johan Gustaf-Jansson 9 deltagartillfällen.

Hans Brodéns/Filip Kalaris och Niclas Nabbing/Kjell Kaléns måndagsgrupper hade egna avslutningar inom grupperna.

Tisdagar/Johannes Aira: 1. Love Troberg Eskola 110. 2. Frey Blanquer 82, 3. Julius Rennerman Högenberg 70 poäng.

Onsdagar/Rickard Dave: 1. Saga Drakengren 27, 2. Lycka Drakengren 24, Hannes Ryberg 23½ poäng.

Onsdagar/Calle Jarebo och Jonas von Essen: 1. Juni Drakengren, Rebecka Holmgren och Arvin Rasti 13 deltagartilfällen (=fullt!).

Torsdagar/Mats Eriksson: 1. Wilhelm Xi Liadal 89, 2. Vilhelm Rosengren-Svensson 87, 3. Carl Gustafsson Wold 76  poäng.

Vårsäsongens träningar börjar i vecka 3 och  träningsdagarna är desamma som under hösten om inget annat meddelas.