Gabriel Svorono ny klubbmästare för äldre juniorer

Under september månad har klubbens Äldre Junior-KM genomförts. Tävlingen är öppen för spelare upp till 18 år och har spelats på helger med lång betänketid. Med blott sju spelare på startlinjen togs ett steg tillbaka sedan fjolårets grandiosa uppslutning och i frånvaro av de senaste årens segrare Harald Berggren Torell såg tätstriden på förhand oviss ut.

Topprankade Daniel Skorczynski förlorade mot Leonardo Aira, som i sin tur dukade under mot Gabriel Svorono. Gabriels poängförlust inskränkte sig till en förlust mot Daniel och han stod därmed som slutsegrare, halvpoängen före Daniel och helan före Leonardo. Tävlingens slutrond sammanföll med helgturneringen Västerås Open, vilket i kombination med ungdomarnas oförmåga att planera sitt spelande i förväg gav tävlingen en något vemodig slutfas. Gabriel har dock hört till toppskiktet tidigare år och hans seger är inte oförtjänt.

Resultat: 1. Gabriel Svorono 5 (av 6), 2. Daniel Skorczynski 4½, 3. Leonardo Aira 4, 4. Ossian Jansson 2½, 5. Simon Torell 2, 6. Love Troberg Eskola 1 (7 delt.). Elliot Ekblad utgick ur turneringen.

Den fullständiga turneringstabellen hittar du här.