Manhem vann Schackåttan!

Den klassiska ungdomstävlingen Schackåttan spelades i skånska Bara den 18 mars. Den spelas för 14-årsjuniorer med åttamannalag i regi av SK Bara Bönder och Södra Sandby SS. De senaste åren har Limhamn varit för svåra för oss, men i fjol kunde man se en ljusning och i år såg vårt lag starkt ut på förhand.

Det visade sig också att Manhem 1 skulle komma att, som det heter på ungdomens frejdiga språk ”äga totalt”. Av de sju ronderna vann vi samtliga och i inget fall med mindre siffror än 6 – 2! Följden blev förstås en solklar seger och hemfärden anträddes med glada miner överlag. Inte minst bjuder Schackåttan på ett välfyllt prisbord och för ett framgångsrikt lag väntar lagpokal, individuella priser, bordspriser samt även utlottningspriser för den som har tur! De våra var tungt lastade och det vandringspris vi nu tog första inteckningen pryder sin plats i Manhems kök!

Vårt andralag hängde med fint, hade kanske en aning otur i och med att man fick möta Ettan i slutronden men slutade åtta bland de tolv lagen med häng på bättre placeringar.

Resultat: 1. SS Manhem 52 (av 56), 2. Limhamns SK 39½ , 3. Lunds ASK 35½, 4. Eslövs SK 31½, 5. Södra Sandby SS/SK Bara Bönder 29½, 6. Hässleholms SK 27, 7. En passant 26½, 8. SS Manhem 2  26, 10. Malmö AS 20, 11. Södra Sandby SS/SK Bara Bönder  2  18, 12. Lunds ASK 2 (12 lag).

För Manhem 1 tog Ossian Jansson 4 (av 7) Leonardo Aira 7, Simon Torell 7, Kathleen Cardino Friborg 6, Gösta Larsson 7, Wilhelm Xi Liadal 7, Carl Gustafsson Wold 7 och Basil Kasib al Waeli 7 poäng. Alla sjupoängare erövrade bordspris.

Manhem 1, fr.v. Olof Sanchez, Alexander Moberg, Kathleen Cardino Friborg, Leonardo Aira, Gösta Larsson, Simon Torell, Ossian Jansson och Wilhelm Xi Liadal.

Manhem 1, fr.v. i främre  raden Simon Torell, Kathleen Cardino Friborg, Gösta Larsson, Carl Gustafsson Wold, och Basil Kasib al Waeli, i bakre raden Ossian Jansson, Leonardo Aira och Wilhelm Xi Liadal.

För Manhem 2 tog Simon Andersson 0 (av 7), Vilhelm Rosengren-Svensson 2, Hannes Rybreg 3½, Rayan Golkar 3½, Johanna Nabbing 4, Keivan Mohsevand 5, Gabriel Slåttnes 4 och Love Troberg Eskola 4 poäng.

Manhem 1, fr.v. Olof Sanchez, Alexander Moberg, Kathleen Cardino Friborg, Leonardo Aira, Gösta Larsson, Simon Torell, Ossian Jansson och Wilhelm Xi Liadal.

Manhem 2, fr.v. Simon Andersson, , Rayan Golkar, Hannes Ryberg, Gabriel Winsnes, Keivan Mohsevand (skymd), Love Troberg Eskola, Vilhelm Rosengren-Svensson och Johanna Nabbing.

Med tanke på årets försprång och på att ingen av vår spelare blir för gammal till nästa år kan vi nog se nästa års tävling an med tillförsikt  och förutsättningen finns nog även för en än starkare placering för andralaget!

Foton: Roland Thapper.