Vårmästerskapet: Martin Oxelqvist till kandidatgruppen

Årets upplaga av Öppna VM fick ett intressant förlopp. Högst rankad var Patrik Abrahamsson som också inledde med fem raka vinster och eftersom den vinstsviten inrymde en seger mot andrarankade Martin Oxelqvist i tredje ronden stärkte han sina aktier. Men Martin gav sig inte utan lät tredje ronden bli enda plumpen i en imponerande vinstrad som till sist sträckte sig åtta vinster  lång. När Patrik å sin sida stöp på starkt spelande Markus Freed (rond 6) och Pontus Servin (rond 9) slutade turneringsvinsten (och uppflyttningen till höstens kandidatgrupp)i Martins påse. Priser delas ut vid vårmötet den 15 maj till samtliga spelare med 5 poäng eller mer.

Resultat: 1. Martin Oxelqvist 8 (av 9), 2. Patrik Abrahamsson 7, 3. Pontus Servin 7, 4. Markus Freed 7, 5. Gabriel Svorono 6, 6. Håkan Warston 6, 7. Vojisklav Djordjic 5 8. Edvin Johansson 5½, 9. Per-Erik Andersson 5, 10. Rutger Almquist 5, 11. Toni Henriksson 5, 12. Niklas Nabbing 5, 13. Torgny Kjellström 5, 14. Bo-Göran Mellbin 5, 15. Johan Granholm 5, 16. Darab Eidipour 5, 17. Fredrik Bjerkne 5, 18. Michael Gurebo 5 (38 delt.).

Fullständiga resultat för Öppna gruppen hittar du här.

En sak som hör tidens utveckling till är att klubben numera rätt ofta får nya, orankade medlemmar som håller tämligen hög spelstyrka. Det visar om inte annat resultatlistan för Lilla VM, som ser spelare ur denna kategori på platserna två, tre och fyra. Imponerande! Detta gör att Lilla i förväg ofta är svår att bedöma svårigheten av. Nu blev det ändå så att segern hamnade hos en beprövad medlem (nåja, tredje året) i form av Günter Annby, låt vara med blott ½ kvalitetspoängs marginal till nye Jonas von Essen, som gjorde debut i Ny i schacket i januari (liksom trean Oscar Wellenstam). Fyran Lorentz Becker-Sander har spelat som yngre junior i Mölndals SK, men har vid årets start visar nya och starka takter.

I Lilla gruppen får som tidigare samtliga fullföljande deltagare pris vid vårmötet den 15 maj.

Resultat: 1. Günter Annby 7 (av 9), 2. Jonas von Essen 7, 3. Oscar Wellenstam 6½, 4. Lorentz Becker-Sander 6½, 5. Isak Ungerfält 6, 6. Martin Bjureblad 6, 7. Antti Syvänen 6, 8. Leonardo Solar 6, 9. Niklas Kleveros 6, 10. Mikael Romanenko 5½, 11. Claes Brauer 5, 12. Roine Karlsson 5, 13. Martin Åhlin 5, 14. Simon Andersson 5, 15. Leonardo Contreras 5, 16. Michael Sheingold 5, 17. Simon Nilsson 4½, 18. Jonathan Gurebo 4, 19. Per-Ulrik Stenhammar 4, 20. Jan Ambecker 4, 21. Kjell Ljungqvist 4, 22. Loa Strandberg 4, 23. David Berg 3½, 24. Michael Graillat 3½, 25. Alexander Lind 3½, 26. Hannes Ryberg 3, 27. Peter Lund 3, 28. Anders Bülow 3, 29. Vilhem Rosengren-Svensson 3, 30. Johanna Nabbing 2½ (33 delt.).

Fullständiga resultat för Lilla gruppen hittar du här.