Hvitfeldtska tog hem Skollags-DM för gymnasiet

På torsdagen spelades den sammanslagna gymnasie- och högstadieklassen av årets Skollags-DM. Det var glest mellan lagen och till slut ställde endast två gymnasie- och ett högstadeielag upp till spel. De fick då spela i en gemensam grupp.

Av de tre lagen var Hvitfeldtska helt suveränt och tog sexton vinster av lika många möjliga. Tvåan Polhem, också med Manhem-prägel, vann resterande åtta partier och man kan konstatera att en tävling sällan blir mera ojämn resultatmässigt.

Resultat, gymnasiet: 1. Hvitfeldtska gymnasiet 16 (av 16), 2. Polhemsgymnsiet 8 (2 lag).

I Hvitfeldtskas lag tog Daniel Skorczynski 4 (av 4), Amanj Aref 4, Hampus Lane 4, Lorenz Becker-Sander 2 (2) och Pontus Klint 2 (2). För Polhem tog Arvin Bahmani 2, Negin Ameli 2 (av 3), Ivan Cavar 2, Axel Karlsson 2 och Johan Silvermo 0 (1) poäng.