Lag-DM, rond 5: Manhem tvåa, trea och fyra – men Örgryte distriktsmästare

Förra måndagen slutfördes Lag-DM. I Klass I stod en regelrätt seriefinal på dagordningen när Ettan gjorde upp med Örgryte. Det blev en jämn match både siffermässigt och ratingmässigt och till slut kunde våra vedersakare dra det längsta strået med 5 – 3. Därmed slank de förbi i tabellen och är alltså nya distriktsmästare. Hemsidan gratulerar på Manhems vägnar! Lag-DM har i övrigt bjudit på en del klena insatser från andra klubbar och dessa vill jag uppmana att i detta avseende ta Örgryte till efterföljd, ty den som inte försöker vinna gör det som regel inte heller. Samtidigt förlorade Tvåan mot Lundby medan Trean vann mot Majorna. I och med detta lämnar Majorna högsta societeten för den här gången.

Man kan notera att de tre manhemlagen följer i svit efter vinnande Örgryte.

Resultat; klass I: Örgryte SK – SS Manhem  5 – 3, Lundby SS – SS Manhem 2 4½-3½, Majornas SS – SS Manhem 3 2½-5½; Slutställning: Örgryte SK 9/30, Manhem 8/28½, SS Manhem 3  5/18½, SS Manhem 3  4/16, Lundby SS 4/15½, Majornas SS 0/11½.

Klass II spelades färdigt förra veckan med följande slutställning som resultat. I och med att Fyran vann får vi nästa år se fyra manhemlag i klass I. Ehuru skrivaren av dessa rader är en varm manhemvän som gläds över varje framgång för klubben är det ändå med blandade känslor han gör denna observation. Manhem är en välskött och spelstark klubb, men nog borde väl ändå övriga toppklubbar, med bara ett lag att tänka på, kunna göra bättre ifrån sig!?

Slutställning, klass II: SS Manhem 4  4/14½, Kålltorps SS 4/13½, SK Kamraterna 4/12, SK Kamraterna  2 0/4.

I klass III slutade Sexan sitt segertåg med att besegra också Femman  och vinna serien med samtliga matchsegrar.

Klass III: SS Manhem 6 – SS Manhem 5  4 – 1, SS Manhem 7 – Kålltorps SS 2 3½-1½, SS Manhem 8 – Kärra SS -1 – 4. Slutställning: SS Manhem 6  10/19½, Kärra SS  7/15, SS Manhem 7  6/13½, SS Manhem 5  5/11½, SS Manhem 8  2/9½, Kålltorps SS 2  0/6.