Högst trevande start på Lag-DM

På måndagskvällen startades årets Lag-DM och det blev en ganska ömklig start. Blott sexton lag finns på startlinjen trots krympningen av lagstorleken från åtta till fem bord i klass III för ett par år sedan och dessutom stod avhoppen tätt timmarna före start. Lundby öppnade med en total-w.o. mot Örgryte, som bara har att tacka och ta emot för poängen. Mölndal drog tillbaka sin anmälan kort före start och derbymötet mellan Kamraternas båda lag spelades bara med fyra man i vart lag. Majorna, som bara lämnade tre bords-w.o. i mötet med Manhem 2 framstår i sammanhanget som en hjälteklubb!

En annan konsekvens av det klena intresset är att alla klasserna spelas på måndagarna och samtiga matcher gick alltså i går. Resultat; klass I: SS Manhem 3 – SS Manhem 1  ½ – 7½, SS Manhem 2 –  Majornas SS 5 – 3, Örgryte SK – Lundby SS 8 – 0w.o.; klass II: SS Manhem 4 – Kålltorps SS  2½-5½, SK Kamraterna – SK Kamraterna 2  3 – 1; klass III: Kålltorps SS 2 – Kärra SS 2 – 3, SS Manhem 5 – SS Manhem 7  2½-2½, SS Manhem 8 – SS Manhem 6  1  – 4.