Nordstan, dag 2 – blinduppvisning av Joel Åkesson – kvartsfinaler i knattecupen

På torsdagen genomfördes den andra av Manhems schackdagar på Nordstadstorget. Det innebar premiär för årets knattecup, där åtta tioåringar ur Manhems verksamhet gör upp i en cupturnring på storbrädet. I dag spelades två kvartsfinaler där Simon Torell vann över William Kleen-Lavass med 2 – 0 och där Douglas Kleen-Lavass besgrade Ryan Jin med samma siffror. Knattecupen fortsätter i morgon med kvartsfinal nummer tre och fyra.

Joel Åkesson ur klubbens elitserielag ställde upp och spelade blint mot hugade utmanare ur nordstadspubiken. Fyra möten hann han med under eftermidagen och facit blev övertygande 4 – 0 till mästaren.

På fredagen går den tredje av fyra schackdagar på torget. Då spelas den s.k. Tretttondagsblixten som är öppen för varje spelare när och fjärran i från. Startavgiften är 50 kronor för vuxna och 30 kronor för juniorer och anmälan skall göras före start kl. 1200. Under fredagen spelas också de andra två kvartsfinalerna i knattecupen. På eftermiddagen blir det schack på hög nivå när Manhems mästarmöte avgörs över två partier på golvbrädet. Det är fjolårets mästare Magnus Carlhammar som tar sig an en storfin utmanare i form av Victor Nithander, just hemkommen från Rilton Cup i Stockholm. Matchen spelas med början kl. 14.00 och partierna spelas med klocka och tidsbegränsning om 25 minuter per parti.

Manhems schackdagar i Nordstan fortsätter på torsdagen. Då stundar de två första kvartsfinalerna i Nordstans knattecup, där åtta tioåringar gör upp i en cupturnering på golvbrädet. Dessutom ställer Joel Åkesson upp och spelar blint mot hugade utmanare (som får se brädet). Motståndare är varmt välkomna!