Nordstan, dag 1 – Leif Lindén veteranmästare – simultan av Leonardo Aira

På onsdagen inleddes Manhems schackdagar på Nordstadstorget. På programmet stod veteranmästerskapet i sjuminutersblixt, som lockade tolv deltagare, en ganska normal siffra. Majornas Leif Lindén byggde staket och då spelte det ingen roll att finalronden förde med sig en förlust. Bäste manhemit blev trogne blixtspelaren Johan Lönnroth på en andraplats.

Resultat: 1. Leif Lindén, Majornas SS 9½ (av 11), 2. Johan Lönnroth 8½, 3. Rune Torstensson, SK Kamraterna 8, 4. Lennart Rydholm 7½, 5. Ingvar Gummesson, SK Kamraterna 6, 6. Hugo Florin 5, 7. Ilija Nikolic, SF Sindjelic 5, 8. Bo Hegg 4, 9. Lars Andersson, SK Kamraterna 4, 10. Lars Borgström 3½, 11. Curth Skoglund, Göteborgs Schackveteraner 3, 12. Valerij Popyrin, Göteborgs Schackveteraner 2 (12 delt.).

På onsdagen bjöd 12-årige Leonardo Aira på simultanuppvisning från vem som ville ställa upp av nordstadsbesökarna. Tjugo man ställde upp och Leonardo gick segrande ur drabbningen med imponerande 18½-1½.

Manhems schackdagar i Nordstan fortsätter på torsdagen. Då stundar de två första kvartsfinalerna i Nordstans knattecup, där åtta tioåringar gör upp i en cupturnering på golvbrädet. Dessutom ställer Joel Åkesson upp och spelar blint mot hugade utmanare (som får se brädet). Motståndare är varmt välkomna!