Manhemiter i Stockholm och Karlstad

Under julledigheten spelas ett par välkända schackturneringar. Främst av dessa är förstås Rilton i Stockholm som går i tre grupper: Rilton Cup är den vassaste av dessa och i startfältet på 77 spelare hittar man bl.a. Victor Nithander som med sina 2423 i Elo är rankad 21. Victor inledde med en remi.

Resultaten i Rilton Cup kan följas här och livesändning från samma grupp här.

Rilton Elo är vad som får kallas för grupp 2 med bland andra Harald Berggren Torell på startlinjen. Harald är rankad sjua bland 89 man och och i Rilton Elo spelar också Håkan Warston, rankad 51 och Gabriel Svorono, rankad 61. Harald inledde med en remi medan Gabriel och Håkan drog de kortaste stråna i rond 1.

Resultaten från Rilton Elo finns här.

Rilton Open är Rilton-festivalens folkgrupp och ser som det verkar (gruppen börjar en dag senare)  Ossian Jansson, Olof Sanchez och Wilhem Xi Liadal ur Manhems leder.

Resultaten från Rilton Open hittar du här.

Rilton slutförs den 5 januari (4 januari för Open). Snabbare undan går det för deltagarna i Karlstad Open, som startade i dag och som slutförs den 30. Den tävlingen mönstrar 82 man, varav manhemiterna Sven Degerfeldt är rankad 45, Svante Norlander 73 och Michael Gurebo 75.
Efter första dagen står Svante på 1 poäng av två, Sven på ½ och Michael på 0.

Hur det går i Karlstad Open kan du se här.