Juniorallsvenskan 1: inledande storseger mot Västerås

På fredag förmiddag startade årets upplaga av Juniorallsvenskan. Det är en viktig tävling där vi skördat fina lagrar genom åren. Tre gånger har vi blivit svenska mästare, men så högt är det nog svårt att ställa förhoppningarna i år. Pallen? Kanske, men vi vill absolut höra till de fyra lag som får chansen i högsta serien igen nästa år. Som favorit får topprankade Limhamn gälla. Också Rockaden har som vanligt starkt lag som inte skall underskattas.

Vårt lag rymmer Harald Berggren Torell, David Ahrner, Jessica Bengtsson och Louise Segerfelt. I första ronden ställdes vi mot Västerås´ något sargade lag. Harald spelte en remi men övriga mannar vann solida segrar, vilket gjorde att Manhems resultat i första ronden gav flest poäng i turneringen.

Västerås SK   SS Manhem   Resultat
Emil Carmegren 1807 Harald Berggren Torell 2064 remis
Martin Orell 1720 David Ahrner 1981 0 – 1
Åke Nurmi 1737 Jessica Bengtsson 1892 0 – 1 
John Svensson 1540 Louise Segerfelt 1749 0 – 1
  1701
  1922
½ – 3½

Övriga resultat: Limhamns SK – Växjö SK 2 – 2, SK Rockaden 2 – SK Rockaden 1  1 – 3.

Spelet fortsätter fredag kväll. På programmet för Manhem står då arrangerande Växjö.