Harald Berggren Torell försvarade sitt klubbmästerskap för äldre juniorer

Årets klubbmästerskap för äldre juniorer fick samma segerherre som e två föregående åren när Harald Berggren Torell drog det längsta strået. I andra ronden spelade han en remi mot slutiga tvåan, Gabriel Svorono, och när båda två radade upp vinster genom turneringen såg det ut att kunna gå till särspel. Men i slutronden dukade Gabriel under i sitt parti mot slutliga trean Valdemar Stenhammar och fick nöja sig med silver.

Årets tävling markerade en uppgång till sjutton deltagare, den bästa siffran på flera år. Detta markerar den trend vi kunde se i vårens VM, då ett flertal ungdomar gjorde väl i från sig.

Resultat: 1. Harald Berggren Torell 6½ (av 7), 2. Gabriel Svorono 5½, 3. Valdemar Stenhammar 5, 4. Ossian Jansson 4½, 5. Simon Torell 4½, 6. Elliot Ekblad 4½, 7. Filip Johansson 4, 8. Ida Lindberg 4, 9. Leonardo Aira 4, 10. Olof Sanchez 4, 11. Isak Ungerfält 3, 12. Wilhelm Xi Liadal 3, 13. Negin Ameli 3, 14. Arvin Bahmani 3, 15. Gösta Larsson 2½, 16. Axel Karlsson 2, 17. Carl Gustafsson Wold 1 (17 delt.).

Prisutdelningen kommer att äga rum vid lussefesten.

Turneringstabellen hittar du här.