Manhemiter i Växjöspelen

En av landets mest anrika helgturneringar är Växjöspelen, som spelades den gångna veckändan. Växjspelen äår en tävling där delagarna delas in efter rating i fyramannagrupper av fallande spelstyrka och där de fyra spelarna i var grupp möts alla-mot-alla i partier med 2 timmar + 30 minuter.

Två manemiter fanns på plats denna gång; Lars Bergström som började sin schackbana i Alvesta men som nu bor i Göteborg och Zdenko Naglic, som också han har ett förflutet i Småland. Båda slutade tvåa i sin respektive grupp.

Resultat, grupp 6: 2. Lars Bergström 1½ (av 3); grupp 15: 2. Zdenko Naglic 1.

Sammanlagt deltog 76 spelare i de totalt 19 spelgrupperna för seniorer. Det spelas också juniorgrupper parallellt men här fanns ingen manhemit på startlinjen.

Samtliga tabeller hitar du här.