Starka insatser i Göteborg Cup av Manhems unga garde

Årets Göteborg Cup bjöd på ett något minskat deltagarantal men som vanligt på starka startfält av danskar och norrmän. Manhems spelartrupp var i minsta laget, men i gengäld ställde vår topp i de yngre åldrarna upp mangrant.

Den äldsta klassen tog Harald Berggren Torell kommandot direkt och gick i mål som vinnare med ett galant försprång. A-klassen spelade ihop med B för att ge rikare startfält. Harald var ensam av de våra till start.

I B-klassen hävdade sig Hampus Lane väl och fick nöjet att spela gruppfinal mot Harald i slutronden. Trots denna förlust slutade Hampus fyra i tävlingen.

Olof Sanchez hängde med i toppen hela tävlingen och det var bara en förlust i slutronden som petade ned honom till sjätteplatsen.

I D-klassen hade vi flest manhemiter med och det var glädjande att se Ossian Jansson och Leonardo Aira i aktion. De har båda gjort strålande säsonger och turats om att placera sig bäst i de olika tävlingarna. Det skall bli intressant att se SM i Västerås. Här tog båda 7 av nio och Ossian var den vars kvalitetspoäng gav honom försteget som räckte till andra plats före Leonardo. Man kan notera att samtliga fullföljande manhemiter placerade sig på övre halvan.

Yngsta klassen såg tvenne manhemiter i kamp med det gästande motståndet. Andrej Kampe Svanhill och Simon Torell kom ju femma och trea i riksfinalen av Talangjakten, så det kom inte som någon överraskning att de var med högst upp. I mål blev det liksom i D silver och brons till Manhem med Andrej som den främre.

Resultat, A (1993-94):
1. Harald Berggren Torell 6½ (av 7; 8 delt.); B (1995-96): 4. Hampus Lane 4, 9. Isak Ungerfält 3 (14 delt.); C (1997-98): 6. Olof Sanchez 4½ (31 delt.); D (1999-2000): 2. Ossian Jansson 7 (av 9); 3. Leonardo Aira 7, 9. Ida Lindberg 6, 24. Carl Gustafsson Wold 5, 14. Gösta Larsson 5, 15. Albert Palle 5, 18. Loa Strandberg 5 (38 delt.). Rayan Golkar utgick; E (2001-): 2. Andrej Kampe Svanhill 11½ (av 13), 3. Simon Torell 10½ (40 delt.).

Tabellen för AB finns här.
Tabellen för C finns här.
Tabellen för D finns här.
Tabellen för E finns här.

Trots manhemiternas ringa numerär kunde Manhem gå in som tvåa i klubbtävlingen.