Elitserien lottad för nästa säsong

Den kommande säsongens elitserie är nu lottad och sedan serien bantats från tolv till tio lag innebär det nio ronder. För vårt förstalag väntar ett inledande sammandrag i Malmö den 7-9 oktober. I detta sammandrag ställs vi mot i tur och ordning "Team Viking", Rockaden från Umeå och Rockaden från Stockholm.

Därpå följer tre enkelmatcher på hemmaplan mot Lunds ASK, Kamraterna och Limhamn innan serien avslutas med ett slutsammandrag i Västerås den 9-11 mars med Solna, Eksjö-Aneby-alliansen och Västerås på programmet.

Om Manhems chanser är svårt att orda; normalt skall vi klara kontraktet men självklart krymper marginalerna för misstag i en minskad serie med färre ronder. Å andra sidan förbättras möjlighetena till skrällar och visst skall man tänka positivt!

Nytt blir alltså att antalet enkelmatcher krymper, vilket innebär att antalet hemmamatcher minskar och alltså att manhemiterna på sikt får färre chanser att se vårt lag. Nytt är också att betänketiden är bestämd till 90 minuter på 40 drag och därefter 30 minuter för resten, hela tiden med 30 sekunders tillägg för varje utfört drag. Detta innebär att en spelare för ett parti som varar i 60 dag har att tillgå 90+40+60 x ½= två och en halv timme.