Fina manheminsatser andra dagen i Göteborg Cup

Av Göteborg Cup återstår bara sista dagens slutspurt och av tretton manhemiter, som blivit tolv, har flera topplaceringar hittills presterats. Men prisutdelningen är först efter sista ronden!

I den sammanslagna AB-klassen (93/94 resp. 95/96) toppar nu Harald Berggren Torell ensam på 5½ poäng efter sex ronder. Hampus Lane har 4 och möter Harald i sista ronden medan Isak Ungerfält står på 2.

I C–klassen (födda 1997/98) försvarar ende manhemiten Olof Sanchez klubbens färger med den äran. Efter sex ronder i den mycket jämna gruppen delar Olof andraplatsen på 4½ poäng blott halvan bakom ledarduon.

Den manhemitspäckade D-klassen (1999/2000) ser fyra spelare dela ledningen på 5½ poäng av sju, däribland våra egna Leonardo Aira och Ossian Jansson, som ju utkämpade ett rejält särspel om segern i Yngre Junior-KM i vintras. Ett stycke bakom skuggar bl.a. Gösta Larsson och Albert Palle på 4 poäng medan Carl Gustafsson Wold och Loa Strandberg följer på 3. Rayan Golkar har utgått efter en tuff första dag.

I yngsta klassen (E) har Andrej Kampe Svanhill samlat ihop 8½ poäng av tio möjliga. Därmed ligger han ensam tvåa efter ledande norrmannen Tryggestad och på en fin tredje plats följer Simon Torell på 7½.

Göteborg Cup avslutas med prisutdelning på söndag kl. 12.00 i Nya Lundenskolan.