131 deltagare i Göteborg Cup

På fredagen startade Göteborg Cup, klubbens ungdomsturnering i samarbete med Lundby och Warta. 131 ungdomar står på startlinjen, vilket är en liten nedgång sedan i fjol. Manhem ställer upp med en trupp om tretton man; till denna godbit borde manhemiterna gå som man ur huse ty här vankas motstånd från såväl Danmark och Norge. Självklart är det hårt motstånd i toppen, men gästerna som genomsnitt är av allmänmänsklig klass så även den intresserade ynglingen hade gjort klokt i att vara med.

Göteborg Cup spelas över tre dagar och pristutdelningen äger rum på söndag eftermiddag. Flera manhemiter ligger väl framme efter första dagens spel.

I den sammanslagna AB-klassen (93/94 resp. 95/96) står Harald Berggren Torell på maximala 3 poäng efter tre ronder. I samma grupp hittar vi Hampus Lane på 2 och Isak Ungerfält på 1 poäng.

Endast en manhemit är med i C (födda 1997/98). Det är Olof Sanchez, som ståtar med goda 2½ pinnar.

I D-klassen (1999/2000) är manhemiterna som mest talrika. Här är fyra partier spelade och  efter dessa står Leonardo Aira, Ossian Jansson, Carl Gustafsson Wold och Albert Palle på 3, Gösta Larsson och Rayan Golkar på 2 och Loa Strandberg på 1 poäng.

Yngsta klassen (E) är för spelare födda 2001 eller senare. Här har vi med Andrej Kampe Svanhill som står på 4½ poäng av fem medan Simon Torell har 3½.

Göteborg Cup spelas i Nya Lundenskolan och på lördag kväll väntar den traditionella blixtturneringen som spelas med tidshandikapp och som är öppen för var schackspelare, ung som gammal. Blixten börjar kl. 18.00 med anmälan före kl. 16.00.