Jens Lundell delade segern i DM

Årets göteborgsmästerskap spelades på måndagar med deltagande av 46 spelare, varav nitton manhemiter. Det såg länge besvärligt ut att fylla startfälten på ett lämpligt vis och till följd av det ordnades en DM-grupp för de tio högst rankade och en klass III-grupp; dessa båda grupper omfattade tio spelare var.

DM-gruppen leddes länge av Mattias Zackrisson från Örgryte. Fjolårsmästaren Jens Lundell hade dock inte givit upp och skuggade en poäng bakom Zackrisson med en rond kvar, då han hade att möta ledaren. Det mötet slöt i framgång för Jens i ett tornslutspel. Därmed delar Jens segern i tävlingen. Bestämmelserna för Göteborgs  Schackförbund föreskriver särspel om DM-titeln vid lika poäng och ett sådant kommer att ta vid vid höststarten.

Därjämte spelades en kombinerad klass I-III-grupp i monradform för 26 spelare. Där skedde uppflyttning i klassystemet för den bäste klass I-spelaren, den bäste klass III-spelaren samt de tre främsta spelarna i klass II, som var den största delgruppen. Dock kom ingen manhemit att tilllhöra dessa lyckliga.

Resultat, DM-gruppen: 1-2. Jens Lundell 7 (av 9), 5. Sören Svensson 5, 6. Dan Larsson 4½, 7. Rickard Dave 4, 8. Patrik Abrahamsson 3 (10 delt.); Klass III: 2. Claes Brauer 5 (av 8), 5. Roine Karlsson 4½, 7. Claes Fransson 2½ (10 delt.). Martin Bjureblad utgick. Klass I-III: Zdenko Naglic 5½, Anders Svensson 5, Per-Erik Andersson 4½, Lars Borgström 4½, Markus Freed 4½, Pontus Servin 4½, Vojislav Djordjic 4, Bosse Ohlsson 3. Alexander Bergman och Svante Norlander utgick (26 delt.).

Här kan du se tabellerna för DM-tävlingarna.