Vårmästerskapet 2011: segrar för Jens Lundell respektive Leonardo Aira

Årets vårmästerskap lockade inte mindre än 78 manhemiter, ett gott deltagande eftersom åttiostrecket endast har överträffats  två gånger. Läsaren kan själv studera statistiken från 1993 och framåt.

I synnerhet Öppna gruppen var väl besatt med 42 spelare, men trots detta artade den sig till en triumf för fjolårssegraren Jens Lundell som ensam gick i mål på 7½ poäng. Ende man närmast bakom var Peter Bertelsen som gjorde en liten come back i år och som belönades med 7 pinnar.

Öppna gruppens tabell och resultatlista finns att bese här.

Lilla gruppen samlade 36 deltagare vilket är exakt lika många som i fjol. Den unga generationen kom att sätta sin prägel på tillställningen med tio juniorer bland de tolv främsta i slutresultatet, vilket inte har hänt på mången god dag. Toppstriden var intressant men i slutänden kunde Leonrdo Aira gå loss och bli ensam på 7½ före sjupoängarna Edvin Hägg och nye medlemmen Darab Eidipour.

Lilla gruppens tabell och resultatlista hittar du här.

Priser delas ut till samtliga fullföljande deltagare i Lilla gruppen och till alla spelare med 5 poäng eller mer i Öppna. Prisutdelningen ägde rum vid vårmötet enligt traditionen, men du som ännu inte avhämtat ditt pris kan göra så på klubben senast torsdagen den 23 juni, d.v.s. före midsommar. Tänk inte minst på att prisbordet blir mer urplockat ju längre tiden går. Ring gärna till klubben (24 47 45) och säkerställ att vi har öppet!

Jens Lundell upprepade fjolårets VM-seger!

Jens Lundell upprepade fjolårets VM-seger!

Comebackande Peter Bertelsen gick i mål som ende sjupoängare.

Comebackande Peter Bertelsen gick i mål som ende sjupoängare.

Segerbägaren i Lilla gick till 12-årige Leonardo Aira.

Segerbägaren i Lilla gick till 12-årige Leonardo Aira.

Nye medlemmen Darab Eidipour gick in på en fin tredjepats i debuten.

Nye medlemmen Darab Eidipour gick in på en fin tredjepats i debuten.

Foton: Michael Sheingold.