Äldre vann trivsam Äldre-Yngre-match

På tisdagen spelades årets upplaga av den klassiska Äldre-Yngre-matchen. Efter ett antal år av gradvis förskjuten brytpunkt uppåt av den åldersgräns som skiljer lagen åt fick vi i år ett trendbrott. De senaste åren har gränsen gått mellan födelseår 1975-76, men i gårdagens match var yngste Äldre-spelare född 1977 och äldste Yngre-spelare född 1979. I Yngres laguppställning kunde man förmärka ett flertal ur den lovande ungdomskull som forsat fram under spelåret. Roligt, tyckte nog många också i Äldres ärrade spelartrupp.

Matchen spelas som bekant i ett blixtparti, ett tjugominuters snabbparti och ett entimmesparti. Blixten påstås av många förståsigpåare vara Yngres hemmabana och när Äldre vann med förkrossande 20 – 8 såg den totala matchutgången given ut. Men tjugominutersavdelningen såg ett jämnare utfall i det att Äldre vann med 35 – 21. Detta gav ett stort och svårintagligt försprång, men Yngre tappade inte modet utan höll 42 – 42 i den avslutande entimmesavdelningen.

Totalt skrevs alltså matchsiffororna 97 – 71 i Äldres favör efter en välbesökt och lyckad tillställning. Och det är nog så att Yngres lag har utmärkt utvecklingspotential för kommande år.

Matchtabellen hittar du här.

Den här matchen har nu ett gott antal år på nacken. Sedan 1992 har den spelats tjugo gånger med fjorton segrar för Äldre och sex segrar för Yngre. Senast Yngre drog längsta strået var i förfjol, då en rafflande match slöt 80½-81½ till Yngres fördel. Den som vill fördjupa sig i tävlingens historia kan göra det här.