Manhemknatten samlade 75 barn

Knatterallyt är namnet på den Grand Prix-serie för låg- och mellanstadiebarn som binder samman sju deltävlingar i olika klubbars regi, med början i september och med avslut i mars. Manhemknatten heter klubbens bidrag till Rallyt och vår tävling avslutade i vanlig ordning tävlandet för det här året. 75 barn fanns på plats, inte en deltagarsiffra i toppklass. För ett fåtal år sedan hittade ytterligare fyrtio barn vägen till Schackcentrum när det var dags. Det är ett faktum att deltagandet i Rallyt har fallit de senaste åren, vilket inte bådar gott för ungdomsschacket i Göteborg.

För Manhems del är deltagandet i våra träningsgrupper gott, Men av outgrundlig anledning finns ett antal barn som gärna kommer till klubben och tränar schack, men som är obenägna att spela schack!

Nå, vad gäller nivån ligger vi väl framme, vilket t.ex. deltagarna i VM har kunnat konstatera. Också i Manhemknatten kunde de våra ståta med flertalet topplaceringar som synes nedan.

Resultat; födda 1998: Ingen manhemit deltog (4 delt.); födda 1999: 1. Leonardo Aira 5½ (av 7), 2. Ossian Jansson 5½, 3. Ida Lindberg 5, 5. Wilhelm Xi Liadal 4, 6. Gösta Larsson 4, 7. Nils Lyrbring 4 (16 delt.); födda 2000: 2. Andrej Kampe Svanhill (född 01) 4½, 3. Albert Palle 4½, 6. Carl Gustafsson Wold 3½, 8. Gabriel Winsnes 3½ (21 delt.); födda 2001: 1. Simon Torell 7, 2. Gabriel Eriksson 6, 4. Douglas Kleen-Lavass 4½ (10 delt.); 2002-: 3. Jacob Winsnes 5 (24 delt.).

Resultat för mellanstadiet hittar du här.

Resultat för lågstadiet hittar du här.