Andrej Kampe Svanhill och Leonardo Aira vann Manhems talangjaktsfinal

Talangjakten är Sveriges Schackförbunds rekryteringstävling för låg- och numera även mellanstadiebarn. För Manhems inleds tävlingen med skolmästerskap vid ringlliggande skolor, där de barn som tar 8 poäng eller mer av 12 går vidare till Manhems talangjaktsfinal. Via denna kan man sedan avancera till riksfinalen som vi tidigare bevakat i nyhet 110326.

Lågstadiet är den ursprungliga i Talangjakten, som instiftades år 1982. I den står även det klassiska vandringspriset på spel, en stor träkung tillverkad av gamle majornaspelaren och snickaren Carl-Olof Wiman, salig i åminnelse. Den innehades sedan ett år tillbaka av Andrej Kampe Svanhilll. Denne vann samtliga sju partier inklusive mot värste medtävlaren Simon Torell.

Resultat, lågstadiet: 1. Andrej Kampe Svanhill 7 (av 7), 2. Simon Torell 6, 3. Kevin Ackermann 5½, 4. Gabriel Eriksson 5, 5. Jacob Winsnes 5, 6. Gabriel Slåttnes 5, 7. Valther Alm 5, 8. Douglas Kleen-Lavass 5, 9. Hampus Bilberg 5, 10. Charlie Palmborg 4½, 11. Iivo Grimberg 4½ (50 delt.).

Turneringstabell och fullständigt resultat hittar du här.

I mellanstadiet stod kampen huvudsakligen mellan Ossian Jansson och Leonardo Aira. Yngre Junior-KM blev en rasande fajt dem emellan som slöt med att Ossian blev klubbmästare efter ett långvarigt särspel (nyhet110402). Denna gång remiserade spelarna inbördes och vann resten så att särskiljning fick avgöra.

Resultat, mellanstadiet: 1. Leonardo Aira 6½ (av 7), 2. Ossian Jansson 6½, 3. Loa Strandberg 5, 4. Wilhelm Xi Liadal 5, 5. Albert Palle 5, 6. Kathleen Cardino Friborg 5, 7. Marcus Glover 5, 8. Nils Lyrbring 5, 9. Rayan Golkar 4½, 10. Tuva Johansson 4½, 11. Arvid Norberg 4, 12. Vilhelm Rosengren 4, 13. Simon Andersson 4 poäng (39 deltagare).

Turneringstabell och fullständigt resultat hittar du här.