Allsvenskan 7: en till slut lyckad säsong avslutad

I dag avslutades Allsvenskan för i år. Det skedde med en rond som gav en finfin skörd för Manhems talrika lag även om förstås något undantag också kan urskiljas. Ett av våra lag vann på total-walk over och fyra var inblandade i de alltid lika rafflande manhemderbyna. Av övriga elva lag fick vi sju segrar och en oavgjord match – inte illa!

Tvåan hade att spela hemma mot redan klara seriesegrarna K-H-Alliansen-72, som dagen till ära kom en man kort. Det blev aldrig någon nerv i matchen som Tvåan ganska bekvämt vann med 5½-2½. I samma serie –  division I Västra – spelade Trean borta mot Skara och kom hem med 3 – 5 som något tungt bagage. Fyran svarade för fina 4 – 4 mot Jönköping-Huskvarna och markerade vilja att spela i division I. Så kan det också bli i framtiden, men knappast nästa år. Tredje, femte och sjunde plats blev facit för våra lag i en serie där två lag fick respass.

I division II:5 vann Femman övertygade mot gästande Götaverken; 6½-1½. Femman gick därmed i mål som fyra med stort avstånd till båda strecken.

Sexan avslutade division III:6 genom hemmaseger med 5½-2½ mot Göteborgs SS. Av Nians drömmar om fortsatt division III-existens blev därmed inget efter förlust med 6 – 2 borta mot Falköping. Våra lag slutade trea respektive sjua i tabellen och Nian flyttas därmed ned till division IV.

I division III:7 vann Sjuan mot Mölndal 2 med 4½-3½, samtidigt som Åttan bortavann mot Sindjelic med 3 – 5. Åttan och Sjuan slutade tvåa respektive trea i gruppen och bevisar med god marginal sin division III-värdighet.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I division IV förlorade Tian borta mot Länsmansgården med 2½-1½. Derbyt mellan Elvan och Tolvan vanns av de förra med 3 – 1 medan Tretton segrade hemma mot ett något sargat Kamraterna 5 med 3½-1½. Inget av våra lag flyttas upp, medan däremot Tolvan slutar sjua och får respass för den här gången.

I division V hade Fjorton samma ”framgång” som Sjutton mot Mölndal 3, som lämnade total-w.o. igen. Eftersom mölndalingarna vann de första tre omgångarna och sedan avslutade på samma vemodiga vis i två omgångar kan man verkligen tala om ”upp som en sol, ned som en pannkaka.” Sjutton vann derbyt mot Femton med 3 – 2, medan Sexton presterade övertygande 4½-½ mot Kålltorp 2. Det här innebär att nybildade Sjutton tar hem serien före Fjorton, som också flyttas upp.

Tabell och bordsresultat hittar du här.