Allsvenskan 6: en rond stämd i dur

Allsvenskans sjätte rond, den näst sista, blev ett utmärkt genrep inför serieavslutningen. Ett lag hade frirond, ett vann på walk over och fyra av våra lag möttes inbördes. Bland övriga tio matcher kunde vi inregistrera icke mindre än sju segrar och en oavgjord match!

Tvåan spelade borta mot Kamraternas andralag med knappa 3½-4½ i manhemiternas favör. Inte så imponerande men en vinst är ändå en vinst. I samma serie vann Trean mot bottenlaget Fenix med eftertryckliga 6 – 2, men Fyran tog emot Skara och förlorade med 2½-5½. Det var redan nu klart att  det blir nytt kontrakt för två av våra tre lag i västerettan.

I division II:5 spelade Femman borta mot poänglösa Bosna som inte blev mindre poänglösa av att förlora mot våra manar med 1½-6½. För Femmans del innebar detta ett slutgiltigt grejat kontrakt i division II.

I division III:6 bortaslog Sexan Götaverken 2 med 2½-5½ och i samma grupp grep Nian sista halmstrået genom 6 – 2 hemma mot Östra Skaraborgsalliansen 2. I division III:7 tog Sjuan båda poängen borta mot Kålltorp med 3½-4½ och i samma grupp spelade Åttan oavgjort, 4 – 4, hemma mot Örgryte 2. Nian går mot en trolig nedflyttning men våra övriga manskap hänger kvar med lätthet.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I division IV såg vi derbymatchen Tian mot Elvan där de senare segrade med 2 – 3. Tolvan förlorade däremot ute på Öckerö med 1½-3½. I samma serie hade Tretton frirond.

Division V återupptog spelet efter två spellediga ronder. Fjorton bortaslog Kålltorp 2 med 2 – 3 medan seriefinalen mellan Mölndal 3 och Sjutton slöt med en snöplig total-wo för manhemiterna. I manhemderbyt mellan Femton och Sexton vann de förra med 4 – 1.

Tabell och bordsresultat hittar du här.