Goda insatser i Mölndal Cup

På lördagen spelades Mölndal Cup, säsongens andra rallytävling. Tendensen kvarstår att deltagandet är i fallande trots att fler klubbar än någonsin har ungdomsverksamhet. Och även om det har blivit bättre kan man konstatera att vår egen stolta klubb har åtskilliga ungdomar som tränar varje vecka men som aldrig någonsin visar plytet på tävling. Detta är inte vägen till förkovran.

Till Mölndal Cup hade ett flertal utsocknes knattar letat sig, vilket gjorde att kvaliteten i toppen var hög. Totalt var 51 spelare med (varav tretton manhemiter), en minskning från fjolårets 63. Pokaler gick till de främsta fem enligt följande:

Resultat, 1998: Inga manhemiter deltog; 1999: 2. Leonarda Aira 5 (av 7), 3. Gösta Larsson 5, 5. Ossian Jansson 4½; 2000: Ingen manhemit på pokalplats; 2001: 1. Andrej Kampe Svanhill 6, 3. Simon Torell 5½; 2002-: 5. Jacob Winsnes 3½.

Från rallyfronten kan även meddelas att tävlingen Majornapokalen, av hävd den fjärde i ordningen, nu läggs ned av såväl ekonomiska som personella skäl. Distriktets knattar kan dock glädja sig åt att den ersätts av nyskapelsen Örgrytedraget, som kommer att gå lördagen den 4 december. Den som har ungdomsverksamhetens programblad på kylskåpsdörren kan med fördel skriva in denna ändring.