Jens Lundell ny göteborgsmästare

Under måndagarna på våren avgjordes årets distriktsmästerskap som seden bjuder. DM är sedan flera år inne i en negativ utvecklingstrend som fortsatte i och med årets deltagarsiffra 47. Bland dessa återfanns en hygglig portion manhemiter som ändå hade valmöjligheten att spela vårt vårmästerskap.

Mästarklassen och DM-gruppen fick slås samman och av de tio i denna förnämsta grupp utgjordes halvparten av manhemiter. Jens Lundell förlorade redan i andra ronden mot slutliga tvåan Jonas Mårdell från Kärra, men efter detta gick Jens som tåget och släppte blott två remier. Detta räckte gott och väl för att säkra göteborgsmästartiteln! Jessica Bengtsson debuterade i högsta gruppen vid ynka 15 år och gjorde det med den äran – endast en förlust!

I klass II utkämpade Zdenko Naglic en hård kamp om gruppsegern som han till sist gick miste om. Hans prestation räckte ändå upp til 75%, som är tillräckligt för uppflyttning. Upp flyttades också  Mattias Mullback, som var helt överlägsen i sin klass III-grupp och som vann säkert.

Resultat; DM-gruppen: 1. Jens Lundell 7 (av 9), 5. Sören Svensson 5, 7. Jessica Bengtsson 4½, 8. Bertil Ekstrand 3, 10. Sven Degerfeldt 1½ (10 delt.); Klass I: 2. Louise Segerfelt 6½, 6. Georg Lappas 4½, 7. Martin Emander 4, 8. Lars Borgström 2½ (nedfl.) (10 delt.); Klass II: 2. Zdenko Naglic 6 (av 8; uppfl.), 3. Mattias Fredriksson 5½, 5. Bo Ohlsson 4, 6. Rutger Almquist 3½ (10 delt.). Svante Norlander utgick (nedfl.); Klass III, grupp 1: 4. Vojislav Djordjic 3 (av 6; 7 delt.); grupp 2: 1. Mattias Mullback 7 (av 8; uppfl.), 3. Markus Freed 5, 7. Roine Karlsson 3, 9. Claes Fransson ½ (10 delt.).

Alla resultat från DM-gruppen hittar du här.
Alla resultat från Klass I hittar du här.
Alla resultat från Klass II hittar du här.
Alla resultat från Klass III:1 hittar du här.
Alla resultat från Klass III:2 hittar du här.