Kaj Andersson trea i massmönstrat Veteran-DM

DM spelades under våren med 47 deltagare. Detta är inte första gången som kvantiteten faller i göteborgsmästerskapet. Man kan dock notera att inte allt går bakåt i göteborgsschacket:  tvärtom genomfördes Veteran-DM med en spelarmönstring av sällan skådat slag! 48 spelare stod på startlinjen och gjorde upp i en elvaronders monradturnering – imponerande!

Flera manhemiter fanns på plats och passande nog gjorde en del av dem sig bemärkta i den starkt besatta toppen med flera spelare nära 2100. Främst av de våra var Kaj Andersson, som bara förlorade ett parti och som slutade först av fyra spelare på  7½ poäng.

Resultat: 3. Kaj Andersson 7½ (av 11), 11. Lennart Rydholm 6½, 15. Ove Alfredsson 6½, 17. Johan Lönnroth 6½, 21. Kurt Möllmark 6, 25. Hugo Florin 5½, 28. Lars Borgström 5, 30.Sven Amundsson 5, 46. Kjell Ljungqvist 3 (48 delt.). Stefan Rilberg utgick.

Här finns fullständiga resultat från Veteran-DM.