Bokauktion nr. 43 genomförd!

Säga vad man vill om klubbens framgångar i Elitserien, vår omfattande klubbverksamhet eller vår välrenommerade ungdomsverksamhet – det är ändå de årliga, internationella schackboksauktionerna som får Manhems namn att flyga längst bort över jordklotet! Stellan Persson ledde den 43:e auktionen med bistånd av Roland Sobenius och Johan Granholm och detta med ett gott utfall för klubbens räkning.

De flesta bud lämnas in skriftligt utrikes ifrån, men denna gång kunde man förmärka flera kända manhemitansikten i auktionslokalen också.

Auktionens höjdpunkt var  nog ett antal årgångar av den amerikanska tidskriften Our Folder, utgiven av the Good Companion Chess Problem Club, som inbringade ett femsiffrigt belopp. Den mer vardaglige bokköparen kunde passa på när en av klubbens starkare spelare sålde ut ett antal böcker ur sitt bibliotek i gott skick. Klassiker av Capablanca och Botvinnik hittade också nya köpare.

Ur Manhem-synvinkel kan noteras att en svit av våra egna bokauktionskataloger gick under klubban för åtskilliga hundralappar. Det kanske inte går att göra auktionerna "självförsörjande" på det sättet, men det går att se priset som ett mått på intresset.

Om Gud vill och böcker lämnas in till försäljning kommer nästa auktion, nr, 44, att äga rum våren 2011. Tag då gärna chansen att stifta bekantskap med vårt fina spels kulturella arv!