Manhem distriktsmästare i lagblixt

Lagblixt-DM spelades med deltagande av tre lag, varav tre från gamla fina Manhem. Av motståndarlagen såg Örgryte tuffast ut och därutöver fanns Lundby, Proletären och Mölndal med på startlinjen.

På förhand såg förutsättningarna oklara ut, men i verkligheten var manhemiterna sina medtävlare överlägsna. Skörden blev vinst i samtliga tolv matcher för vårt lag, som bestod av Victor Nithander (11½ poäng), Björn Andersson (11), Mattias Lundström (8½),  Anders Pettersson (10½) och Kaj Andersson (12!).

Vi hade även ett juniorlag, förstärkt med Ove Alfredsson, med i tävlingen. Vårt tredjelag kämpade en ojämn kamp mot det tuffa motståndet och ett par spelare i laget tappade nog sugen en aning på sluttampen.

Resultat: 1. SS Manhem 24/53, 2. Örgryte SK 17/41½, 3. Lundby SS 15/32½, 4. SK Proletären 12/28, 5. SS Manhem 2  10/32½, 6. Mölndals SK 6/13, 7. SS Manhem 3  09½ (7 lag).

Turneringstabellen kan du se här.