Tretton manhemiter i Flunsåsschacket

I pingsthelgen spelades Flunsåsschacket, göteborgsschackets gröna schacktävling i regi av Götaverkens SK. 62 deltagare fanns på plats i Flunsåsparken och bland dessa stod tretton manhemiter att finna. Manhemiterna var väl företrädda i högsta gruppen, men enda gruppsegern tog Jan Herrman i grupp 3. Leonardo Aira bärgade också andra plats i grupp 8.

Resultat, grupp 1: 3. Magnus Carlhammar 4½ (av 7), 5. Anders Pettersson 4, 6. Said Outgajjouft 3, 7. Göran Andersson 2 (8 delt.); grupp 2: 5. Patrik Abrahamsson 4, 7. Lars Bergström 1½ (8 delt.); grupp 3: 1. Jan Herrman 5½, 7. Johan Lönnroth 2½ (8 delt.); grupp 4: Ingen manhemit deltog; grupp 5: 4. Zdenko Naglic 4 (8 delt.); grupp 6: 5. Markus Freed 3½, 8. Mattias Mullback ½ (8 delt.): grupp 7: Ingen manhemit deltog; grupp 8: 2. Leonardo Aira 5, 6. Kjell Ljungqvist 2 (7 delt.).

I den sedvanliga tipstävlingen lyckades Göran Andersson, Magnus Carlhammar, Patrik Abrahamsson och Jan Herrman svara maximala åtta rätt.