Annedal och Oscar Fredrik till Skollags-SM

Skollags-DM samlade i år 22 lag i mellanstadiet och 10 lag i lågstadiet. Till gymnasiet anmälde sig blott Polhemsgymnasiet och högstadiets tävling blev inställd sedan inga anmälningar flutit in.

De tio lågstadielagen spelade final direkt med sex ronder Monrad. Manhems främsta hopp stod till Oscar Fredrik som genom turneringen skuggade suveräna Kärralund för att till slut komma tvåa. Resultat: 2. Oscar Fredrik 20, 3. Fjäll 1  16½, 5. Annedal 1  11½, 8. Annedal 2  8½, 9. Fjäll2  7½ (10 lag). I Oscar Fredriks lag spelade Andrej Kampe Svanhill, Kevin Ackermann, Baltzar Wiklund och Gabriel Eriksson. De två främsta är kvalificerade till Skollags-SM:s final i Växjö den 24 -25 april.

Mellanstadiet spelades i form av ett monradkval där samtliga 22 lag gjorde  upp om åtta finalplatser. Av Manhems skolor tog sig Fjäll till final som fyra och Annedal som sexa. I finalen stod fyra platser i Skollags-SM på spel och det blev Annedal förunnat att gå in som en klar fyra i Göteborg. Resultat: 4. Annedal 15½, 6. Fjäll 9 (22/8 lag). I Annedals lag spelade Ossian Jansson, Jonas Persson, Filip Dallendörfer, Jonathan Lithner och Kathleen Cardino Friborg.