Lag-DM, rond 5: mirakelvändning räddade båda manhemlagen i klass III

Klass III i Lag-DM avslutdes på torsdagen och det blev en slutackord i dur. Våra lag låg packade som sillar i botten av tabellen och det var inte lätt att se hur vi skulle undgå nedflyttning. Men ser man på: Femman besegrade tabelltvåan Sindjelic med knappa 3 – 2 och Sexan besegrade Mölndal 2  med 3½-1½.

Resultat: Sindjelic – Manhem 5  2 – 3, Manhem 6 – Mölndal 2  3½-1½, Kamraterna 3 – Majorna 2  1 – 4.

Slutresultat: 1. Majornas SS 2  10/20½, 2. SF Sindjelic 6/14, 3. SS Manhem 5  4/12, 4, SS Manhem 6  4/8½, 5. Mölndals SK 2  3/10, 6. SK Kamraterna 3/10 (nedfl.). I och med dessa sjumilakliv uppåt i klass III-tabellen kunde våra lag säkra förnyat kontrakt till nästa år. Om nedflyttningsplatsen var det desto hårdare. Mölndal 2 och Kamraterna 3 hade samma matchpoäng, samma partipoäng och oavgjort i det inbördes mötet. Avgörande var bäst resultat vid bord 1-3 sammanlagt genom turneringen, där mölndalingarna hade 7½ mot 5½ poäng!

Tabeller och resultat för klass III hittar du här.