Lag-DM, rond 1: även klass III och IV i gång

På torsdagen inleddes spelet också i klass III och IV. Värt att notera är att lagstorleken i år krympts från åtta till fem man, vilket har fått till följd att klass IV har återuppstått. Manhem är representerat av två lag i var och en av klasserna.

I klass III möttes Femman och Sexan med en ganska klar seger för Trean som följd. Ett möjligt toppmöte i gruppen var det mellan Mölndal 2 och Majorna 2. Resultat: Femman – Sexan 4 – 1, Mölndal 2 – Majorna 2  – 2 – 3, Kamraterna 3 – Sindjelic 1½-3½. Nästa vecka spelar Femman mot Mölndal 2 och Sexan mot Kamraterna 3.

Tabeller och resultat för klass III hittar du här.

Klass IV rymmer fem lag och det var Sjuan förunnat att öppna med frirond. Åttan är ett juniorlag och tog en ganska övertygande seger mot Mölndal 3 trots lägre rating. Resultat: Åttan – Mölndal 3  3½-1½, Kålltorp 2 – Majorna 3  0 – 5. I rond 2 väntar bl.a. höjdaren Sjuan – Åttan!

Tabeller och resultat för klass IV hittar du här.