Manhem trea i Juniorallsvenskan

Slutdagen av Juniorallsvenskan innebar för Manhems del mötet med Rockaden 3, ett bottenlag som dock inför mötet med oss hade repat mod och kom med ett relativt bättre lag.

SK Rockaden 3   SS Manhem   Resultat
Viktor Carlson 1694 Harald Berggren Torell 1973 remis 
Leo Brodin 1660  Zakarias Sjöström Dyrefelt 1947 remis
Patrik Bergman 1611  Jessica Bengtsson 1804 0 – 1
Andreas Voutsadakis 1540 Louise Segerfelt 1565  1 – 0
  1626   1822 2 – 2

Att Rockaden 3 hade bättre lag hängde samman med att Rockaden  hade mönstrat ett starkt manskap inför sitt förstalags finalmöte med Lund, som man också vann med 3 – 1.  Det är förstås på sitt sätt ett tecken på styrka att kunna vinna turneringen med en så brokig laguppställning, inte minst mot så bra motstånd som Lund. Ändå hade det känts bättre om Rockadens lag hade uppträtt med ungefär samma lag genom turneringen.

Den tredje matchen i slutronden vanns av Rockaden 2 mot Sollentuna med 4 – 0. Detta räckte för att föra upp laget på samma poäng som Manhem, men vår inbördes seger mot det mycket svaga rockadenlaget i rond 1 räckte för att fälla avgörandet i Manhems favör.

Sett ur Manhems synvinkel fanns det anledning att befara nedflyttning inför uppresan, men som motståndet gestaltade sig var detta aldrig nära att inträffa. Tredje plats är formellt bra, och lagets insats är godkänd men inte mer. Normalt brukar Manhem gå upp i rating vid tillfällen som detta, men här skedde motsatsen.

Slutställningen: Rockaden 1  16/10, Lund 16/8, Manhem 10/4 (inbördes vinst), Rockaden 2  10/4, Rockaden 3  4 (res. vid bord 3) och Sollentuna 4 poäng. I Manhems lag tog Arash Rouhani 1 (av 4), Harald Berggren Torell 3 (5), Zakarias Sjöström Dyrefelt 3½ (5), Jessica Bengtsson 2½ (4) och Louise Segerfelt 0 (2).

På den ljusa sidan kan vi notera att ingen av våra spelare blir för gammal nästa år. Vi kan alltså hysa gott hopp om att ha högre kapacitet när det beger sig då. Rockaden 3 och Sollentuna får ta steget ned till division II och från division II rycker Järfälla SS och Västerås SK upp.

Tabeller för division I kan du läsa här.
Tabellen för division II kan du läsa här.
Partierna från division I hittar du här.