Sommarschacket 16: Peter Vas trea i slutsammandraget

I Sommarschackets sextonde och avslutande etapp var blev Patrik Abrahamsson bäste manhemit med sjätte plats i en etapp som samlade sexton deltagare. I slutsammandraget blev Peter Vas bäste manhemit med tredje plats.

I ratingliga I blev Patrik Abrahamsson bäste manhemit totalt med en fjärde plats. I ratingliga II närmade sig Sabine Hansson toppen allteftersom sommaren fortskred och kunde gå i mål som tvåa.

Störst dramatik var det dock i ratingliga III, där Johan Granholm och Zdenko Naglic utkämpat ett rasande envig under hela sommaren med avbrott endast för SM-spel. Läget inför kvällens etapp var att Zdenko genom att vinna före Johan kunde nå lika sammanlagt, men när en bedrövad Johan fick jourtjänst var allt upplagt för Zdenko som vid en sjua skulle ha passerat på fler fullföljda deltävlingar. Men så skedde att nye manhemiten Trym Berglund kunde placera sig före Zdenko, som därmed inte fick någon sjua utan slutade tvåa efter Johan!

Fullständiga slutresultat för Sommarschacket 2009 hittar du här:

Totalligan.
Ratingliga 1750-1999.
Ratingliga 1500-1749.
Ratingliga -1499.

Alla deltagare tackas för sina insatser i årets Sommarschack och hälsas välkomna åter till Sommarschacket 2010 med start måndagen den 10 maj!