Manhems schackvecka: Arne Berggrens minne samlar fjorton deltagare

Manhems schackvecka har det här året fått ett nytillskott i form av Arne Berggrens minne. Detta är en öppen tävling för veteraner; för att få ställa upp skall man vara minst 60 år fyllda vid ingången av spelåret. Fjorton veteraner har låtit sig lockas och i skrivande stund har två ronder avverkats med speltiden två timmar per spelare och parti.

Spelstarten är 14.00, precis som för IM- och Elo-turneringen och de tre återstående speldagarna är torsdag, fredag och söndag (denna dag från kl. 10.00).

Trots Manhems digra spelprogram har vi hittills inte haft något arrangemang riktat direkt till vår veteraner och att så sker nu känns både naturligt och välkommet.

Innan turneringsstarten på måndagen höll Lars Borgström ett kortare anförande till Arnes minne. Lars är en av fyra deltagare under Manhems fana; de övriga är tredjerankade Lennart Rydholm, Lars-Erik Hellgren och Kjell Ljungqvist. Lars-Erik levererade första rondens skräll genom att besegra Lennart.

Efter två ronder står fyra spelare utan poängförlust, nämligen Rune Torstensson, SK Kamraterna, Börje Persson, Borås-Fristads SK, Sture Gustavsson, Lerums SK och Ingvar Gummesson, SK Kamraterna. Fullständig turneringstabell hittar du här.