Manhemiter i Tjeckien

Tjeckiska Pardubice är spelplatsen för den årliga stora festivalen med turneringar i diverse spel men framför allt schack i ett antal grupper. Den förnämsta gruppen är stormästargruppen, A, och som hemsidan tidigare kunnat meddela kan man hitta Manhems Victor Nithander på startlinjen. 26 stormästare och horder av internationella mästare finns med i ett startfält som ratingmässigt toppas av azeriern Rauf Mamedov, 2645.

Victor är rankad som 59:e av 294 spelare och har startat med en vinst mot italienske Fabrizio Bonaponta. Den som vill följa Victors öden, och vem vill inte göra det, kan göra det här.

I denna gigantiska festival finns det fler grupper. Icke minst kan man, om man riktar blickarna mot grupp C, hitta Louise Segerfelt som faktiskt är rankad allra lägst bland de 215 startande. Louise kan alltså se fram emot tufft motstånd turneringen igenom, möjligen med första ronden som ett undantag för där blev det frirond. Hur det går för Louise kan du se här.

C-gruppen startade i dag, men båda grupperna slutförs den 2 augusti. Vi önskar de våra lycka till i fjärran land!

I B-gruppen deltar dessutom tysklandsbaserade manhemiten Tomas Segerberg. Startlista och rond för rondresultat kan du se här.