SM: resten av resultaten andra veckan

På lördagen färdigspelades SM-tävlingarna i fagra Kungsör. Ett flertal manhemiter hade sökt sig dit och hemsidan har tidigare rapporterat om Victor och om Peter. I det vanliga klassystemet spelar man över sju ronder och för uppflyttning krävs gruppseger eller 80%. Nu var det ingen av de våra som kom så långt, men flera var med i tätstriden.

Resultat; JSM-gruppen: 11. Zakarias Sjöström Dyrefelt 5 (av 13; 14 delt.); Veteran-SM: 11. Kaj Andersson 4 (av 9), 12. Sören Svensson 4 (20 delt.); Mästare: 14. Harald Berggren Torell 3 (av 7; 22 delt.); Klass II, grupp 1: 3. Victor Vas 4; grupp 2: 2. Patrik Abrahamsson 5; grupp 3: 2. Niklas Sidmar 4½; Klass III, grupp 1: 5. Zdenko Naglic 3.

Förra året i Växjö vile det sig så väl att Manhem t.o.m. gick segrande ur tävlingen för bästa klubb. Där räknar man placeringspoängen 3-2-1 för de tre främsta i varje grupp, oavsett om det är en åttamannagrupp i klass IV eller självaste SM-gruppen. Även om arrangörerna ofta är sena med att offentliggöra utfallet av denna tävling kan vi lugnt utgå från att segern inte kommer att hamna hos oss igen.

Vår poängsumma i år uppgår till 11 poäng. Det är inte dåligt och räcker nog till en plats bland de fem bästa men lär inte vara nog för att rå på Rockaden, som oftast får det dubbla och mer.

Från SM kan även noteras att ett inofficiellt SM i Tjåk spelades med deltagade av bl.a. paret Victor Nithander/Peter Vas, som slutade på en delad fjärdeplats bakom ett urval grenspecialister.

Resultat: 4-7. Victor Nithander/Peter Vas 4 (av 6; 23 par).

Under andra SM-veckan spelades också en snabbschacksturnering med deltagande av bl.a. Peter Vas,

Resultat: 2. Peter Vas 5 (av 6; 28 delt.).

Den som vill rota i resultaten på egen hand kan göra det på tävlingens resultatsida.