SM: Peter Vas till SM-gruppen!

Vid fjolårets SM i Växjö var Peter Vas blott hårsmånen från att ta ett överraskande steg upp till SM-gruppen. Det slutade med att han kom trea, på samma poäng som tvåan – och två spelare flyttas upp till SM-gruppen. Sedan dess har det hänt att Peter flyttat till London för att studera och det har inte blivit kopiösa mängder av schackträning parallellt med studierna. Men han är hemma i gamla Svedala över sommaren och beslöt att göra ett nytt försök.

Tävlingen startade ganska avvaktande med 2 poäng på de fyra första ronderna. Då låg Peter delad sexa, men själv var han inte utan tillförsikt: lottningen ställde i utsikt ett lättare motstånd den andra veckan.

Och det blev precis så! Fem raka vinster förde upp Peter till andraplatsen, samtidigt som ett par huvudkonkurrenter tycktes ha lekt rommen av sig. Under de avslutande fyra ronderna kunde han kosta på sig tre remier och ändå ha läget under kontroll. Tabellen för Mästarelit kan du se här.

Den som kan särskiljningsreglerna kan notera att marginalen de facto är god, eftersom Peters särskiljning är bättre än treans.

Resultat: 2. Peter Vas 9½ (av 13; 14 delt.).

Därmed är Manhem garanterat en deltagare i det allra finaste sällskapet också nästa år. Stort grattis till Peter för den fina insatsen och lycka till med träningen!