Victor Nithander en halva från IM-inteckning i Oslo!

Som tidigare har berättats har Victor Nithander under fem dagar spelat en stormästarturnering i Oslo, Svein Johannessens minnesturnering. När Victor spelade i Gibraltar i januari gick han genom turneringen med två vinster och nio remier mot ultrastarkt motstånd. I Oslo blev emellertid summan av remierna noll! Vår man kunde ta stormästarskalper av både gamle Heikki Westerinen och av brittiske Mark Hebden (2510), men däremot blev det tre förluster under resans gång.

Trots detta var slutresultatets 6 poäng bara en halv pinne från den tredje och avgörande IM-inteckningen och Victor kommer att ge sig själv fler chanser att erövra den under sommaren – närmast i SM i Kungsör!

Resultat: 7. Victor Nithander 6 (av 9; 62 delt.).

Fullständiga resultat och även en del partier finns på turneringens hemsida.