Victor Nithander fyra i Deltalift Open

Under tre dagar har Deltalift Open spelats i halländska Laholm över tre inledande entimmespartier och fyra långpartier. I kamp med dryga hundratalet medtävlare, varav tre stormästare, slutade Victor Nithander på fjärde plats. Poängförlusterna kom mot Jonny Hector (förlust) och Stellan Brynell (remi).

Noteras bör även Louise Segerfelts charmanta insats. Rankad 89:a i startfältet tog hon 50% mot ett motstånd på 2093 i medelrating. Ingen motståndare hade mindre än 430 mer än Louise i rating! Rimligtvis måste belöningen ha blivit ett ratingpris.

Också Dan Larsson, själv hallandsbördig, gjorde väl ifrån sig. Efter en avvaktande start gick han in på 5 poäng och kan mycket väl ha tagit ratingpris också.

Resultat: 4. Victor Nithander 5½ (av 7), 11. Dan Larsson 5, 32. Robin Johansson 4, 48, Louise Segerfelt 3½, 59. Jessica Bengtsson 3½ (104 delt.).

Fullständiga resultat och även partier hittar du här.