Mats Welin suverän i Göteborg Open

På söndagen avslutades årets Göteborg Open och ledande manhemiten Mats Welin hade inga problem att säkra segern genom ytterligare en vinst, den sjätte på sju partier. Detta innebar ett försprång i mål på en hel poäng.

Eftersom tävlingen är sanktionerad gäller den även upp- och nedflyttning i Sveriges Schackförbunds klassystem. Hur det gått i det avseendet kan utläsas av turneringstabellen.

Resultat: 1. Mats Welin 6½ (av 7), 3. Dariush Kenani 4½, 7. Lars Borgström 4½, 8. Harald Berggren Torell 4½, 9. Martin Oxelqvist 4, 10. Lars Bergström 4, 12. Ove Alfredsson 4, 14. Jens Lundell 3½, 16. Fredrik Westlund 3, 18. Zdenko Naglic 3, 20. Anders Svensson 2½, 22. Håkan Warston 2, 23. Svante Norlander 2, 24. Thomas Meyer 1½. Stefan Klang utgick (26 delt.) Lars Borgström tog ratingpris i grupp 2.