Manhem trea och nia i Kadettallsvenskan

Kadettallsvenskans kval avhölls förra helgen i Malmö med Limhamns SK som arrangör. För tredje gången sedan tävlingens inrättande 1987 fick Manhem se sig stoppat från finalavancemang.

Ett par tunga avhopp i vår trupp gjorde finalchanserna ovissa. Limhamn har ett mycket start lag för närvarande och åt dem hade troligen inget varit att göra i vilket fall. Nu blev även ett från en grannklubb förstärkt Växjö alltför svårt, även om kampen stod jämn.

Ingen skugga må falla över smålänningarna, men om intresset för tävlingen skall bibehållas på sin höga nivå är det nog bäst att den som hittills riktar sig till rena klubblag.

För Manhems del inleddes tävlingen med en storseger mot Växjö 2, följd av en vinst mot Mölndals duktiga mellanstadielag. Eftersom Växjö samtidigt tog 1½ mot Limhamn hade vi en viss nackdel redan i detta läge och måste sedan jaga tävlingen igenom. Lördagen avslutades med 5-1 i baken mot Limhamn.

Söndagen inleddes med mötet med Växjö och efter hjältemodiga insatser av Harald och Louise på toppborden kunde Manhem vinna med 3½-2½. Hoppet levde! Men i slutrondernas matcher gjorde Växjö inga misstag och kunde gå i mål 1½ poäng före.

Vårt andralag hade en tuff upptakt på tävlingen men jobbade upp sig allt eftersom. Laget bestod av mest orankade men goda spelare. Två storförluster mot Växjö och Limhamn 2 följdes av 2-4 mot Bara Bönder och vid nattvilan parkerade Tvåan på tolfte och sista plats. Trenden var dock positiv!

Andra dagen kunde laget också vinna mot Lunds ASK med 4-2 och mot Malmö AS/Limhamn 3 med hela 6-0! Därmed hade Tvåan hastigt och lustigt avancerat så till den grad och man fick möta suveräna Limhamn 2 i finalronden. Även om de blev för tuffa var det starkt att ta sig dit.

Resultat: 1. Limhamns SK 33, 2. Växjö SK 27, 3. SS Manhem 25½, 4. Mölndals SK 19, 5. Eslövs SK 18, 6. SK Bara Bönder 17½, 7. En passant 15, 8. Limhamns SK 2  13½, 9. SS Manhem 2  12½/4, 10. Lunds ASK 12½/1, 11. Växjö SK 2 12, 12. Malmö AS/Limhamns SK 3 10½ (12 lag).

I Manhem 1 tog  Harald Berggren Torell 4½ (av 6), Louise Segerfelt 4, Gabriel Svorono 5½, Viktor Lundmark 4½, Rikard Roos 4 och Olof Sanchez 3 poäng.

I Manhem 2 tog Isak Ungerfält 1, Hampus Lane 1½, Alexander Karlsson 2, Leonardo Aira 3, Nickrad Kavoosi 2 och Gösta Larsson 3 poäng.

Resultat från malmökvalet hittar du här.
Resultat från stockholmskvalet finns här.