Tredje IM-inteckningen för Joel Åkesson!

Japp, du läste rätt! Kanske undrar du hur det kan hänga ihop, men läget är att Elitserien sedan ett par säsonger rapporteras till Världsschackförbundet FIDE. Det innebär att serien är underlag för ratingräkning internationellt men även att den är grundande för inteckningar i titlarna.

Joel svarade för storståtliga 6½ på de nio första ronderna i årets elitserie, därav 3 mot fem internationella mästare. Det innebär en prestation över 2450 i Elo, vilket är vad som krävs. Ett stort grattis till Joel, som nu har de tre IM-resultat som krävs för att få titeln.

Vad som fattas är att man någon gång skall gå över 2400 i Elo-tal. Trots att Joels tal 2325 är nog så respektingivande behövs alltså en ytterligare uppgång. Kanske inteckningen i serien kan vara en sporre!