Nära hundra barn i Manhems talangjaktsfinal

I lördags var det en schackfest utan dess like i Schackcentrum! Vårens skolmästerskap för skolorna i Linnéstaden kulminerade med klubbens final för Talangjakten; alla barn som tog 8 poäng eller mer i skolmästerskapet fick spela med och dessutom var finalen direkt öppen för barn i våra träningsgrupper på klubben.

Nästan hundra spelare ställde upp, i många fall till sin första schacktävling. och startfälten dominerades av klubblösa barn. Dock är intresset för att börja i Manhem stort just nu och mycket riktigt kom ett par förfrågningar som följd av lördagens tävling.

Både mellan- och lågstadieklassen fick se segrare som tog maximala sju poäng. Gabriel Svorono spikade och i fjärde ronden stötte han på Alex Nitsche och vann. Alex vann resten och gick in på en fin andraplats.

Resultat: 1. Gabriel Svorono 7 (av 7), 2. Alex Nitsche 6, 3. Johannes Rorsman 5, 4. Edvin Mogren 5, 5. Nickrad Kavoosi 5, 6. Isak Ungerfält 4½, 7. Lukas Frisell 4½, 8. Tiam Safdari 4½, 9. Rut Löfgren 4½, 10. Jesper Magnusson 4, 11. Zackarias Parr 4, 12. Patrick Morenius 4, 13. Marcus Glover 4, 14. Eric Andrén 4, 15. Gabriel Nordblom 4, 16. Annie de Broen 4, 17. Axel Hagren 3½, 18. Joel Karpö Gustafsson 3½ (35 delt.). Dessa aderton spelare vidare till Talangjaktens riksfinal den 28 mars i Kista.

Fullständig resultatlista för mellanstadiet finns här.

I lågstadiet råkade titelförsvarande Gösta Larsson ut för hög feber lagom till turneringen – ett hårt öde. Men Leonardo Aira har gått fint i Knatterallyt och motsvarade de förväntningar som eventuellt byggts upp under året; idel ettor blev följden. Okände förstaklassaren Andrej Kampe Svanhill hängde med till sjätte ronden, då han fick bita i gräset mot Leonardo, som fick möta praktiskt taget alla toppkonkurrenter under turneringen. Han tog alltså hem det populära vandringspriset – en stor träkung förfärdigad av Calle Wiman, salig i åminnelse.

Resultat: 1 Leonardo Aira 7 (av 7), 2. Alexej Kampe Svanhill 6. 3. Jonathan Lithner 5½, 4. Ossian Jansson 5, 5. Adrian Qvarfort 5, 6. Simon Ekman 5, 7. Marcus Ossowicki 5, 8. Wilhelm Xi Liadal 5. 9. Rayan Golkar 5, 10. Nils Lyrbring 5, 11. Truls Solli Larsson 5, 12. Gabriel Eriksson 4½, 13. Vincent Franzén 4½, 14. Valther Alm 4½, 15. Carl Gustafsson Wold 4½, 16. Arvid Norberg 4½, 17. Kevin Ackermann 4, 18. Marcus Öjebrink 4, 19. Albert Palle 4, 20. Lukas Lönnbro 4, 21. Johan Ericsson 4 (62 delt.). Dessa tjugoen spelare vidare till Talangjaktens riksfinal den 28 mars i Kista.

Fullständig resultatlista för lågstadiet finns här.